l’Alt de Ca n’Eloi

l'Alt de Ca n'Eloi

Foto: Hans Monheim

Es tracta d’un pont natural que trobam a la Península de Formentor, entre la Punta del Vent i el Cap. El topònim reb el nom degut a la proximitat en la qual es troba de n’Eloi, un penyal que hi ha abaix del forat.
Tanmateix aquest topònim pot haver-se modificat per qüestions o, fins i tot, confusions fonètiques i de parla.
L’Alt de Ca n’Eloi és com l’anomenava el patró Ignasi Borràs Llompart, del Port de Pollença, i així com el va mostrar al patró Tomeu Arrom. Emperò no podem descartar que “Alt” deviri d'”arc” així com ens comenta el geògraf Biel Perelló.
Per altra banda, perquè no podem suposar que referir-nos a un penyal amb el nom d’Eloi no tengui relació amb la campana més grossa de La Seu?, la qual porta el mateix nom? En coneixien el nom els mariners d’un temps de dita campana? I és que, no molt enfora, hi podem trobar un altra topònim, però que simplement du el nom de La Campana, i que ha estat publicat en aquest bloc. Podria ser que els mariners de la part del Cavall Bernat no fossin tan creatius…
En qualsevol cas, estam davant d’una preciosa estampa: l’Alt de Ca n’Eloi a vista d’ocell. I per veure’l des del mar visitau els secrets de Tramuntana.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s