Lassarell

Lassarell

Foto: Biel Perelló

Possessió de muntanya.
Aquest indret apareix com a “Cessarel” al s. XIII, emperò, tot i la semblança amb el topònim actual i el més que probable orígen àrab, encara ara no en coneixem l’etimologia exacte. Hi ha qui relaciona tres topònims de la zona amb el mateix: Lassarell, l’Atzarim i Aixartell.

Lassarell II

Foto: Miquel Ferrà

Situada a 404 metres d’altura, Lassarell s’ha caracteritzat per ésser un lloc fèrtil tant pel que fa al cultiu de cereals com al de fruiters. La petita i a la vegada immensa vall de conradís que es forma de les cases cap a La Mola, se sembrava de banda a banda produïnt camps de blat espectaculars, tal i com contaven personatges relacionats amb el món de la pagesia. Les seves fonts són generoses fins i tot en temps de sequeres. Apareixen topònims per anomenar tanques i sementers com el Corralot, les Rotines, el Pla du Forn.
La imatge que ens ofereix Biel Perelló és interessant perquè està orientada cap a la Badia d’Alcudia, d’aquesta manera destriam, en segon terme, la Penya Mascorda i el Penyal du Rafalet, que tanquen pel sudest la Vall de Colonya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s