Camí dels Moliners

Camí dels Moliners

Foto: Joan Campomar Cerdà

Una de les grans finques del terme de Pollença, és sense cap mena de dubte, Fartàritx. A l’altiplà qe va desde davall la Cuculla de Fartàritx fins a la vertent NE del Puig Tomir hi trobam els quatre Fartàritx: Fartàritx den Roig, Fartàritx Gran, den Vila i del Racó.
En aquestes quatre possessions hi trobam conradís, muntanya, fonts, passos, i amb tot això una gran riquesa toponímica.
De moment, als Fartàritx, no tenim problemes de pas. És per això que és un indret molt freqüentat per excursionistes. El camí de Can Huguet a Fartàritx Gran és molt transitat, igual com el que puja del Pujol a Fartàritx del Racó. Però, el camí que recuperam en aquesta entrada no és gaire conegut, per no dir gens. Es tracta d’un camí que anava dels Rafals, a la Vall de Colonya, fins a can Llobera, a la Vall den March. Un camí que empraven els antics pagesos per anar a molra a Can Llobera, d’aquí el nom del camí dels Moliners. De passada, en aquest tram de camí que hem marcat, hi trobam dos rotlos de sitja molt ben definits, i no ens ha d’extranyar, ja que en aquestes contrades, més concretatment a la cara NO de la Serra de la Coma, hi trobam un lloc conegut com els Rotlos, petits rotlos de sitja.

Anuncis

5 responses to “Camí dels Moliners

    • Hola Pep, el camí és mal de trobar. La informació que et pugui passar a través del bloc la tens a l’entrada que correspón al Camí dels Moliners. El tens situat al Google Maps. Però si vols un dia quedam i te puc mostrar exactament per on passa.

      Salut

      • Idó si, m’agradaria quedar un dia perquè hem mostrassis aquest camí on està. He demanat informació a gent de Pollença, i nomès una dona major sap d’aquiest camí, però no recorda on és exactament.Ja diràs coses.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s