El Gorg den Porquer

IMG_3950

Foto: Joan Campomar Cerdà

Es tracta d’un altre gorg situat entre terra i mar, que no ens deixa indiferents tan per la transparència de les seves aigües com pel lloc on està situat. Tanmateix, aquest és el més desconegut dels gorgs de característiques semblants: el Puat, prop del Cap de Formentor, i s’Olla, entre Cala Rajada i Cala Agulla, són llocs molt transitats per les embarcacions d’esbarjo, sobretot els mesos d’estiu.
El Gorg den Porquer en canvi, el trobam lluny de ports. El port que té més aprop és el de Sóller, però es troba a unes 15 milles, i les cales, amb opció de sortir-hi amb alguna embarcació, més properes són Sa Calobra i Cala Sant Vicenç, però a unes distàncies considerables: a 9’5 milles i a 6 milles respectivament.
D’altra banda, i si hi hem pogut arribar en barca, acostar-s’hi no és cosa facil. En aquest indret hi trobam gran quantitat de roques caigudes de la part NE del Puig Gros de Ternelles, una zona en continu procés d’erosió, i que a dins mar queden en forma d’escull.
Arribar-hi per terra pot ésser tot una aventura, hi ha diferents opcions, però en totes elles entram en zona d’exclusió ( P.O.R.N, Decret 19/2007 ).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s